Hydrauliek 

Met de hydrauliek achtergrond van oprichter Kamptec kunnen we goed adviseren in training opstellingen voor zowel mobiele als industrie hydraulische installaties inclusief bijbehorende leslijnen. Ook gastlessen in Hydrauliek zijn mogelijk.

-Er zijn enkele merken die actief zijn in hydrauliek training opstellingen. De beste fabrikant in hydrauliek leersystemen is Festo, Waarom? Festo heeft de meest uitgebreide training/onderwijs programma met bijbehorende opdrachten (veelal in Nederlands) en heeft duidelijke lesprogramma's opdrachten en leslijnen. Tevens heeft Festo de gebruiksvriendelijke animatie software 'Fluidsim" om ook op pc  (ook thuis) uit te leren. Deze is ook koppelbaar met de hardware practicum opstellingen. 

-Kamptec maakt tevens  hydrauliek opstellingen op maat voor technisch onderwijs wanneer het pakket toch niet toereikend is (zoals een gesloten hydrauliek systeem,  rijaandrijving), zie pagina projecten.


Opstelling Hydraulic mobiel techniek             Fluidsim Hydraulic animatie software, basis video             Programma hydrauliek PDF.

56823 2019 11 En Pg Hydrauliek Pneumatiek
PDF – 10,0 MB 458 downloads

Voorbeeld opdrachten

Opdrachten Proportionele Hydrauliek
PDF – 2,1 MB 471 downloads

Hier meer voorbeeld opdrachten voor Hydrauliek Klik hier


Klik op de foto's voor meer info en aanvraag


Onderdelen bestellen.

Op de onderstaande link kunt u zoeken naar benodigde Festo component  en aanvragen bij Kamptec. Vaak zijn ze in Nederland op voorraad.

Kopieer het nummer naar het formulier rechts dan krijgt u spoedig antwoord, prijs en levertijd.


Fluidpower

Fluidpower is een Amerikaans merk met hydrauliek opdrachten in gedeeltes van bestaande machines om nog meer de werkelijke praktijk te ondergaan.

Fluidpower Mobile Hydrauliek Opstelling
PDF – 1,1 MB 434 downloads

Hydrauliek doorsnede modellen 

Cutaway Doorsnee Modellen Hydrauliek
PDF – 226,6 KB 400 downloads

SENSOREN bluetooth

Bluetooth hogedruk sensoren voor Hydrauliek en/of aircotechniek. Tot 350 bar! af te lezen op je smartphone met eigen app. Toepassingen in Hydrauliek, koudetechniek maar ook , druk aflezen op elke gewenste plek, bijv als je achter het stuur zit van de machine. Ook toepasbaar bij powershift techniek, het aflezen van de schakeldrukken in de verschillende groepen. Bij een 6 traps powershift kun je met zes sensoren werken.

TDWLB Bleutooth Pressure
PDF – 654,0 KB 363 downloads

Module voor lange afstand monitoring en data loggen.

TDWLB WR 001 5 15
PDF – 319,4 KB 359 downloads

Ook ideaal te gebruiken voor hydraulisch schakelende powershift versnellingsbakken te testen op drukken.

Vraag via het formulier naar meer info over toepassing in hydrauliek techniek en onderwijs. 

 


Transparante hydrauliek trainer

De oliestromen binnen de componenten kun je normaal niet zien. Hydrauliek is een vak wat moeilijker is uit te leggen omdat je het proces zelf niet kunt zien. Wat gebeurt er nu allemaal in de componenten en leidingen? Met deze componenten kun je dat toch laten zien of zelf ondervinden. Zo kun je bijvoorbeeld precies zien hoe een ventiel zijn stroming doorlaat door de belletjes in de gekleurde olie.

Transparant Hydrauliek
PDF – 246,3 KB 346 downloads

Vraag naar de mogelijkheden