Nieuws en Projecten

Naast  importeur schappen van diverse hoogwaardige merken maakt Kamptec practicum opstellingen op maat. Deze worden zo vervaardigd dat deze zowel aan de eis van de gebruiker voldoet als aan alle veiligheidseisen die nodig zijn om veilig practicums af te nemen.

 

Drenthe college Warmtepomp

Drenthe College docent Jan Willem van Geffen wil het principe van de warmtepomp introduceren bij zijn technische studenten. Het ongrijpbare waarom er minder energie uit stopcontact wordt getrokken dan dat er verwarmd wordt komt hiermee naar voren met diverse meetopdrachten.

Lees meer »

HYDROLOGIE EN NEERSLAGAPPARATAAT voor Haagse Hogeschool

Na de natste oktober ooit is deze opstelling meer dan ooit aan de orde. Deze HYDROLOGIE EN NEERSLAGAPPARATAAT is gisteren in gebruik genomen door de Haagse Hogeschool. Het is bedoeld voor het bestuderen van hydrologieprincipes, waaronder regenval, doorstroming en de beweging van water over land en rivieren. Het is een soort van aquariumbak met sproeiers die een bewegende regenval kunnen simuleren. Erosie, Sedimenttransport, verschillende doorlatendheid bodem, grondwaterspiegelprofiel meten op 20 plaatsen en meer.

Lees meer »

TU Twente ontvangt Tecquipment mechanica onderzoek opstellingen

TU Twente ontvangt van Brink Techniek twee Tecquipment engineering platforms met drie experimenten. Op de genomen foto, het systeem STS4, een studie van de doorbuiging onder verschillende belastingen en bevestigingsomstandigheden (ook voor MBO middenkader en HBO engineering). Daarnaast de STS8 met loadcells en registratie om truss constructies op belasting te onderzoeken in elke chord. Als laatste de STS5, stress in een T profiel. Loadcells op meerdere punten geplaatst laten zien hoe de spanningen optreden in het profiel wanneer deze belast wordt.

Lees meer »

Hydrostaat trainer voor SOMA

SOMA Harderwijk. Zojuist afgeleverd namens Brink Techniek.Eén hydrostaat didactische lesopstelling.Op maat gemaakt met een Bosch Rexroth A10 pomp. Om alle facetten van hydraulische aandrijvingen te ontdekken en te onderzoeken.

Lees meer »

ROVC neemt komend jaar nieuwe practicums in gebruik voor nieuwe opleiding Elektrisch aangedreven zware voertuigen

Kamptec heeft al jaren een nauwe band met het ROVC op gebied van Hydrauliek trainingen en opstellingen. Nu is het ROVC een nieuwe opleiding 'Elektrische aandrijving zwaar materieel 'aan het opzetten waarbij gekozen is voor Kamptec opstellingen om kennis te maken met de technieken en zaken eromheen. Hiermee kan Het ROVC samen met kundige vaktrainers uit het werkgebied professionele trainingen geven. 

Lees meer »

Terra Wolvega gaat dieper in op digitale technieken

De CMA modules hebben al een bewezen toepassing in het VO onderwijs verkregen. Er is vele Nederlandstalig lesmateriaal zodat diverse niveaus probleemloos de digitale techniek kan verkennen. Met de actuatoren set kan de leerling het resultaat van een schakeling ook echt zien dat er iets aangedreven wordt.

Lees meer »

Ingebruikname Meerwaarde Barneveld

School De Meerwaarde heeft een nieuw prakticum lokaal voor motorvoertuigen techniek. Op veel voertuigen is o.a. Hydrauliek en pneumatiek opgebouwd. Vandaar deze Festo opstellingen een mooie aanvulling is in het leerplan.

Lees meer »

SOMA Harderwijk ontvangt waterstof lesmateriaal

SOMA Harderwijk is een opleidingscentrum voor infra, loon- en grondverzet en hijsen on- of offshore. Om te voldoen aan toekomt gerichte techniekeducatie hebben ze drie verschillende opstellingen aangeschaft. Deze heb ik afgeleverd en geïnstrueerd. 

Lees meer »

Haagse hogeschool ontvangt opnieuw onderzoek apparatuur.

Voor de materiaalkunde vakken heeft Haagse hogeschool het practicum verder ingericht. Na eerder vorig jaar een gezamenlijke test te doen met één prototype Kamptec 'krachten/momenten opstelling zijn er 4 extra aangeschaft om een gehele groep studenten in hun practicum onderzoek plus 2 hydraulische trekbanken voor materiaal beproevingen.

Lees meer »

Terra Emmen kiest voor Kamptec hydrauliek trainer

Terra MBO en VMBO Emmen heeft voor studierichting Loonwerk niv 2,3, en 4 deze dubbelzijdige hydrauliek trainer aangeschaft. Daarbij diverse hydraulische componenten die in de mechanisatie veel voorkomen met bijbehorende oefeningen die passen bij deze opleiding. 

Lees meer »

Hogeschool Gent laat Peltier onderzoek opstelling maken door Kamptec

Het Peltier principe is dat met deze elementen warmte getransporteerd wordt van de ene kant naar de andere kant door toevoer van energie. Doormiddel van een zware labvoeding wordt tot 600w energie toegevoerd. Aan beide kanten van het element is een vloeistof warmtewisselaar bevestigd. Aan de ene kant zal het element warmte opnemen (temp daalt) en aan de andere kant zal deze de energie weer afstaan (temp zal oplopen) Doormiddel van de flow en delta T, vergeleken met vermogen inbreng kan de onderzoeker rendementen van de peltier element uitrekenen. 

Lees meer »

Hydrostaat opstelling voor Friesland college Heerenveen

Er is weinig bestaand practucummateriaal dat hydrostatische aandrijving techniek behandeld. Kamptec heeft met componenten als 'verstelbare rijpomp met boosterpomp', leidingwerk, frames en een rijmotor met trommelrem (deze simuleert de werkweerstand) ontwikkeld, zie filmpje voor duidelijke werking.  In dit geval wordt de pomp ipv verbrandingsmotor hydraulisch aangedreven. Studenten kunnen de werking zien, drukken meten als er weerstand optreed, schema uitwerken, inwendige werking en aansluitingen bestuderen enz.

Lees meer »

Clusius Hoorn ontvangt 2 hydrauliek trainers

Clusius heeft Kamptec benaderd voor een hydrauliek opstelling. op dat moment hadden we zelf geen passende opstelling en hebben we overgedragen aan Bosch Rexroth. Deze leverde twee loadsensing opstellingen met componenten die in mobiel techniek vaker voorkomen zoals een hydraulisch stuursysteem en een elektro practicum.

Lees meer »

ROVC ontvangt uitgebreide Hydrauliek trainer

In dienst van Bosch Rexroth heeft oprichter Kamptec Herman van der Kamp deze set geleverd aan ROVC hydrauliekopleidingen. Met deze trainer kunnen onderdelen van Hydrauliek als Propotionaal techniek, mobiele werktuigen hydrauliek met typische kleppen/ventielen voor kranen en andere mobiele machines (throttle control 3 SM12  en control block load sensing 2M4-12.

Lees meer »

Aventus Velgenbord voor mobiele techniek

Om de hoeveelheid type velgen overzichtelijk te laten zien is dit aluminium frame gebouwd en geleverd door Kamptec. Het frame is dubbelzijdig en voorzien van zwenkwielen. Zo kan deze efficiënt gebruikt worden en opgeslagen wanneer deze niet gebruikt wordt.

Lees meer »