Mechanical engineering, hydrogen trainers, transparant hydraulic, plc trainer, Meclab Festo

Gepubliceerd op 11 maart 2024 om 15:50

Een greep afleveringen van diverse opstellingen.

1 Op het oude terrein van Suikerunie te Groningen staat het nieuw gebouwde Energiehub050, deze is voortgekomen uit samenwerking van meerdere scholen in Groningen, oa het Alfa college. Dit alles is opgezet om met bedrijven en scholen de energietransitie mogelijk te maken en te zorgen voor goed en adequaat opgeleid personeel.
Het prijswinnende gebouw komt vol met moderne energie technieken te staan en daar mocht ik aan meehelpen met onder andere het leveren van twee waterstof onderzoek practicums met onder andere de geavanceerde Fuelcell trainer van Heliocentris

2 Speciale doorzichtige hydrauliek trainer voor Vechtdal college en een PLC trainer voor Remo Rijssen

3 Festo Meclab opstelling voor zorg en techniek opleiding Volta beilen.

4 TU Twente ontvangt van Brink Techniek twee Tecquipment engineering platforms met drie experimenten. Op de genomen foto, het systeem STS4, een studie van de doorbuiging onder verschillende belastingen en bevestigingsomstandigheden (ook voor MBO middenkader en HBO engineering). Daarnaast de STS8 met loadcells en registratie om truss constructies op belasting te onderzoeken in elke chord. Als laatste de STS5, stress in een T profiel. Loadcells op meerdere punten geplaatst laten zien hoe de spanningen optreden in het profiel wanneer deze belast wordt.

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.